Orientering: Ukraine på dagsordenen til sikkerhedskonference i München – 18. feb 2022

I den sydtyske by München er flere end 30 af verdens vigtigste ledere samlet til sikkerhedskonference, mens vi står midt i én af de største sikkerhedskriser i årevis, nemlig Vestens kollisionskurs med Rusland. Rusland deltager ikke i konferencen, hvor Vesten står sammen om at forberede mulige sanktioner mod Rusland. Og Tyskland er parat til at ofre sig, lyder det nu fra den tyske regering. I stedet mødes Putin med Lukasjenko, præsident i Belarus, der for nyligt har meldt ud, at de er er klar til at opbevare atomvåben for Rusland, hvis Vesten bliver truende.
Og mens verdens ledere mødes på kryds og tværs for at diskutere krisen mellem Rusland og Ukraine, så har der det seneste døgn været nogle af de værste sammenstød i årevis i det østlige Ukraine. Vi har blandt andet set billeder af en børnehave, hvor en granat har lavet hul i muren. Vi får seneste nyt fra området.
Tirsdag morgen genoptog de strejkende bagagemedarbejdere arbejdet i Kastrup Lufthavn. Men allerede nu truer en ny konflikt mellem SAS og deres ansatte. Nu gælder det piloterne, der har stævnet SAS for Arbejdsretten. Årsagen er afskedigelsen af over hundrede SAS-piloter under pandemien. Vi taler med forhandlingsleder for Dansk Pilotforening og får en vurdering af, hvad det her kan få af betydning for flykunderne.
Astrid Berg og Solveig Bjørnestad er dagens værter, Tine Linde redigerer.
www.dr.dk/orientering