Orientering: Rusland på øvelse i Belarus mens Danmark laver bilateral forsvarsaftale med USA – 11. feb 2022

Har russerne forberedt et røgslør for at invadere Ukraine? I går gik en storslået russisk militærøvelse i det allierede naboland Belarus ind i den afgørende fase. Omkring 100.000 soldater er i Belarus, oveni de over 100.000 russiske soldater, der befinder sig på grænsen til Ukraine. Det sker netop som Vesten frygter en russisk invasion. Hvad taler for, at militærøvelsen er et røgslør, og hvad gør ikke? Vi får analysen.
Er det en god ide med et øget bilateralt samrbejde med USA, hvor amerikanerne kan have soldater og materiale på dansk jord?
Det debatterrer Karsten Hønge udenrigsordfører for SF og Marcus Knuth, udenrigsordfører de Konservative. I protest mod vaccinepligt er biler, lastbiler og motorcykler med tusindvis af vaccine-skeptikere på vej mod den franske hovedstad, Paris. En del af deltagerne i disse friheds-konvojer er kørt afsted onsdag fra byer som Nice og Perpignan i det sydlige Frankrig og Strasbourg østpå. Konvojerne er inspireret af en demonstration blandt lastbilchauffører, der kører mellem Canada og USA. For at krydse grænsen har de blandt andet blokeret den canadiske hovedstad Ottawa. Vi ser nærmere på dette nye protestfænomen.
Mette Vibe Utzon og Brita Kvist er værter – Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering