Orientering: Transportminister i samråd om tilbageholdte tal for CO2-udledning – 3. feb 2022

Transportminister Benny Engelbrecht er i samråd, hvor kritikken hagler ned over ham for ikke at have udleveret konkrete tal for CO2-udledning, da den store infrastrukturplan til 160 milliarder kroner blev vedtaget sidste år. Men tallene kunne slet ikke bruges. For beregningerne ville være for usikre og misvisende siger ministeren. Vi følger dagens samråd og så spørger vi en ekspert, om det magiske værktøj “livscyklusanalyse” overhovedet er klar til politiske valg mellem f.eks. jernbane og vejprojekter.
Sagen om den 18-årige Tajma Mehic fik i går udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye til at love at se reglerne på området efter i sømmene. Og dermed skriver Tajmas Mehics sag sig ind i en efterhånden længere række af sager på udlændingeområdet, som afstedkommer ændringer efter at have været i medierne – men er det nødvendigvis godt, at en sag får mediebevågenhed, og hvad med alle de sager, som ikke gør?
Gas og våben fra Rusland og handel med Ukraine. Sådan ser NATO-landet Tyrkiets interesser ud i forhold til de to lande, der lige nu er i konflikt. Så man kan forestille sig, at det har været et kompliceret besøg i den ukrainske hovedstad i dag mellem netop Tyrkiets og Ukraines præsidenter. EU er også splittet, for medlemslandene har også modsatrettede interesser. Vi ser på de mange interessesfærer, der både splitter og samler.
Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Linde redigerer.
www.dr.dk/orientering