Orientering: Er ny ledelse i Dansk Folkeparti et nederlag for den nye formand? – 1. feb 2022

I dag har Dansk Folkepartis folketingsgruppe valgt en ny gruppebestyrelse. Og selvom den nyvalgte formand Morten Messerschmidt ikke fik sin vilje, var han stadig tilfreds. Vi spørger en af dem, der truede med at gå, hvorfor hun bliver og nu er en del af ledelsen, og så får vi en analyse af, hvad den nye ledelse kan sige om partiets fremtid.
Der kom flere løfter fra Taliban, da de tilbage i august overtog magten i Afghanistan: De lovede, at de ikke ville hævne sig på dem, der havde arbejdet for den tidligere regering og samarbejdet med internationale styrker. Og de lovede, at kvinder skulle have flere rettigheder. Men de har ikke overholdt nogen af løfterne. Ifølge en ny rapport fra FN vurderes det, at de har dræbt hundrede soldater og politifolk samt tidligere embedsmænd og afghanere.
I morgen fremsætter EU-kommissionen sit kontroversielle forslag om at lade atomkraft og naturgas tælle med som grønne investeringer og dermed få del i støttemidlerne fra EU. Det er et forslag, der i den grad sætter sindene i kog. Vi tager debatten.
Karen Hjulmand og Astrid Berg er dagens værter, Tine Linde redigerer.
www.dr.dk/orientering