Orientering: Høje smittetal giver arbejdsgiverne store problemer med at fylde vagtplaner ud – 9. jan 2022

Send en SMS og få en måneds ansættelse i Netto retur. Sådan lyder tilbuddet fra butikskæden, der ikke kan få vagtplanen til at gå op med de høje smittetal. Opfordringen fra Netto understreger en stor udfordring, mange virksomheder kæmper med lige nu. Men kan det akutte behov for medarbejdere løses med SMS-ansættelser, eller skal de ramte brancher måske også kigge på medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår?
En stor gruppe af republikanske kandidater til dette års midtvejsvalg afviser at bakke op om Bidens valgsejr ved valget i 2020. De republikanere, der har taget afstand fra Trump har betalt en høj pris. Og derfor er Trump republikanernes strategi til midtvejsvalget – men hvor effektiv er den? og ikke mindst hvor langsigtet?
Planerne om et dansk modtagecenter i Rwanda og fængselspladser i Kosovo vidner om, at den danske udviklingsbistand har ændret sig. Måske er der ligefrem tale om et paradigmeskift. Men denne nye ‘noget for noget’-tilgang bekymrer en forsker. For hvor efterlader det udviklingsbistanden, hvis den nu også skal løse mere kortsigtede politiske interesser på andre områder?
Astrid Berg er dagens vært, Tine Linde redigerer.
www.dr.dk/orientering