Orientering: Ingen corona-medicin til uvaccinerede gravide i Region H – 28. dec 2021

Indtil lillejuleaften fik alle uvaccinerede gravide, der var smittet med corona og udviste symptomer, forebyggende behandling mod at blive alvorligt syge. Men siden den 23. december er den behandling af de uvaccinerede gravide i Region Hovedstaden stoppet. Forklaringen på stoppet fik vi i går i Orientering fra Jan Gerstoft overlæge og professor på infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet. Sygehusene er ved at løbe tør for medicinen.
Ruslands største og mests betydningsfulde menneskerettighedsorganisation Memorial skal opløses. Det har den russiske højesteret i dag besluttet. En dom som både organisationen selv og mange uden for Rusland betegner som politisk.
Hele anden time handler i dag om den nye covid-19 variant, Omikron. Hvis man tilbage i sommer-månederne havde spurgt en corona-ekspert, hvad det værste man kunne forstille sig i forhold til denne vinter og corona-pandemien. Ja, så ville svaret enten være: Fremkomsten af en ny og bekymrende flugt-variant. Eller at vaccinerne ikke virkede særlig godt alligevel.
Og nu har vi en situation, hvor begge dele faktisk er blevet virkelighed.
Mette Vibe Utzon er dagens vært, Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/orientering