Orientering: Rusland trækker 10.000 soldater tilbage fra grænseområdet til Ukraine – 27. dec 2021

Forholdet mellem Rusland og NATO er så højspændt som nogensinde siden den russiske annektering af Krim i 2014, og frygten for mulige russiske planer om at angribe Ukraine er ikke drevet over, selv om julen nu er gået – UDEN et russisk angreb. I stedet har det russiske forsvarsministerium nu meddelt, at 10.000 soldater skal hjem. De er færdige med deres øvelse, lyder det. Kan det passe, spørger vi Claus Mathiesen, lektor på Forsvarsakademiet med Rusland som speciale og tidligere forsvarsattache i Ukraine.
En barndom med fattigdom sætter negative spor både i forhold til børns trivsel, skole og uddannelse, det viser en rapport fra Egmont Fonden, som har undersøgt betydningen af en opvækst i økonomisk fattigdom fra 1989 og frem til 2020. Vi dykker ned i rapporten.
Hele 2. time af dagens P1 Orientering er sat af til USA og det første år med Præsident Biden. Vi skal blandt andet kigge den amerikanske økonomi – verdens stærkeste – efter i sømmene, og se på, hvordan den amerikanske udenrigspolitik former sig under Biden, ikke mindst i forhold til Kina og os her i Europa.
Mette Vibe Utzon er vært, Birgitte Gadegaard redaktør.
www.dr.dk/orientering