Orientering: Nu kan de 18-39-årige også få det tredje vaccinestik – 22. dec 2021

Vi har tilsyneladende ikke opgivet kapløbet med omikron-varianten af corona. Nu kan de 18-39-årige også få fremrykket det tredje vaccinestik, der bliver skruet op for testmulighederne, så en halv million hver dag kan få en pcr-test. Og der er bestilt 65 millioner selvtest til beskyttelse af de mest sårbare. Vi har lyttet med på dagens pressemøde med sundhedsmyndighederne. Og vi ser også ud i verden, hvor dagen har budt på både nedlukninger og nye restriktioner.
Færøsk politik går på juleferie oven på en dramatisk uge, hvor medlemmer af regeringen brød koalitionsaftalen og stemte et forslag om rettigheder for homoseksuelle igennem. Færøske børn med to forældre af samme køn er nu omfattet af samme regler som alle andre børn, når det handler om arvelov, forældremyndighed og samvær. Men dramaet er ikke slut.
De dadler mange af os guffer i os kan stamme fra ulovligt israelsk besatte områder i Jordandalen. Sådan lyder konklusionen i en større artikel som det undersøgende netmedie Danwatch i dag har udgivet. Danwatches research har nu fået Fødevareministeriet til at sætte en undersøgelse i gang om, hvor dadlerne i de danske supermarkeder stammer fra. Vi taler om lidt med Danwatch og spørger, hvad det præcist er, de kan afsløre og hvor sikre, vi kan være på deres undersøgelse.
Brita Kvist og Mette Vibe Utzon er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/orientering