Orientering: Lækket e-mail fra fynsk politichef afslører akutte problemer – 10. dec 2021

De uopklarede sager hober sig op på fynske betjente og anklageres skriveborde. Derfor har Fyns Politi taget utraditionelle metoder i brug. Betjente er simpelthen blevet bedt om ikke at sigte mistænkte, med mindre det er højst nødvendigt. Men den tilgang har vakt stor opsigt og undren. Men de mange uopklarede sager er ikke kun en udfordring på Fyn. Vi undersøger i dag, hvorfor sagerne hober sig op, og om det er den rette løsning, når politiet ser sig nødsaget til at holde igen med sigtelserne.
USA agter at sende flere styrker til de østeuropæiske NATO-lande, men overfor Ukraine kan amerikanerne kun love økonomisk støtte og moralsk opbakning i tilfælde af en russisk invasion. Sådan lød det i går fra Biden under en videosamtale med både den ukrainske præsident og lederne fra ni østeuropæiske NATO-lande. Men amerikanerne skal gå en balancegang med Ukraine.
Det gløder i dansk politik, og efter weekenden venter en af de helt store politiske dage i år. På mandag bliver der nemlig sat punktum i en af årets helt store politiske sager, når de 26 dommere i rigsretten kommer med deres afgørelse i rigsretssagen mod den tidligere minister Inger Støjberg. Vi ser mod instrukssagens afslutning, og spørger, hvad den kan få af konsekvenser.
Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Linde redigerer.
www.dr.dk/orientering