Orientering: Hjemmearbejde og hjemmeskole venter igen – 8. dec 2021

Coronasmitten stiger og meget peger i retningen af restriktioner, når statsministeren holder pressemøde om et par timer. For selv om mange er vaccineret en, to og måske tre gange, så er hospitalerne pressede. Statsministeren holder pressemøde i aften og forud for det råder Epidemikommissionen til, at alle børn i grundskolerne sendes hjem fra og med 15. december.
BT’s chefredaktør Michael Dyrby erkender i dag i nyhedspodcasten Genstart krænkelser i sin cheftid på TV 2. Han erkender og undskylder for “upassende forhold”. Berlingskes koncernchef Anders Krab-Johansen sagde bl.a. i P1 Morgen, at Dyrby kan fortsætte i sit job. Det undrer tidligere medarbejdere i det berlingske hus, som i dagens Orientering fortæller om, hvordan det de opfatter som sexisme, ikke er blevet tager alvorligt i Michael Dyrbys tid som chef på BT.
De omkring 900 afghanere, som blev evakueret til Danmark i august, sidder på fjerde måned stadig på diverse asylcentre. De er bekymrede for deres fremtid og mange overvejer at finde andre lande end Danmark. Vi taler med en ordfører fra de radikale, som var med til at vedtage særloven.
Astrid Berg og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/Orientering