Orientering: USA inviterer evakuerede afghanere i DK til at søge visum – 7. dec 2021

Et brev fra den amerikanske ambassade i København inviterer evakuerede afghanere i Danmark til at søge visum i USA. Flere af dem har allerede forladt Danmark og mange overvejer at gøre det – skræmt af de manglende fremtidsudsigter, når de to års opholdstilladelse udløber.
Hvis det nu viser sig, at vaccine ikke virker så godt mod den nye coronavariant Omikron, så har vi heldigvis T-cellerne. T-celler er specialiserede celler, der udgør en vigtig del af kroppens immunforsvar. Tre egenskaber definerer T-celler: Evnen til specifikt og effektivt at slå andre celler ihjel, evnen til at bevæge sig og infiltrere næsten alt væv i kroppen og evnen til ‘huske’ tidligere infektioner og hurtigt reagere på dem igen. I dag skal vi lære om T-cellerne.
De økonomiske vismænd vil indføre GPS-baseret roadpricing, som betyder, at man skal betale særligt meget for at køre på trafikerede veje i myldretiden. Forslaget vil sikre mindre støjforurening, luftforurening og trængsel og færre ulykker, siger vismændene. Men det betyder også, at det bliver dyrere at være bilist, lyder kritikken fra bilejernes organisation FDM. Vi tager en debat mellem de to.
Karen Hjulmand og Mette Vibe Utzon er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/orientering