Orientering: Antallet af parallelsamfund falder igen – 1. dec 2021

På den nyeste opdatering af listen, der tidligere gik under navnet ghettolisten, falder antallet af boligområder sammenlignet med listen for 2020. Tre har forladt listen, et er kommet på.
Men samtidig besluttede partierne bag parallelsamfundslovgivningen at oprette en ny liste over såkaldte forebyggelsesområder, hvor der gælder nogle af de samme regler som i de områder, der tidligere var kategoriseret som ghettoer. Der er udpeget 62 områder til forebyggelseslisten. Det er fire flere, end boligministeren forventede, da han præsenterede sit forslag om at oprette dem.
En uge efter den dramatiske ildkamp til søs har de danske søfolk på fregatten Esbern Snare fået krisepsykologer ombord til at bearbejde begivenheden. Men mens fregatten fortsætter sin patruljesejlads i Guineabugten, er det stadig ikke klart, hvad man skal stille op med de fire døde og fire tilbageholdte formodede pirater ombord.
Er det sikkert at vende tilbage til Syrien, efter man er flygtet derfra? Det er Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet ofte uenige i, når de skal afgøre det spørgsmål. For næsten hver anden gang at Udlændningestyrelsen tager opholdstilladelsen fra en syrer, så ender Flygtningenævnet med at omstøde afgørelsen. Hvorfor vægter de to afgørelserne så forskelligt? Vi spørger Udlændingestyrelsen.
Karen Hjulmand og Astrid Berg er værer. Birgitte Gadegaard redaktør.
www.dr.dk/orientering