Orientering: Hårde coronarestriktioner får folk på gaderne flere steder i Europa – 22. nov 2021

Nye Coronarestriktioner og nedlukninger har i weekenden betydet store demonstrationer i flere europæiske lande – i Holland gik det voldsomt for sig, og også i Østrig, hvor der er blevet annonceret et kommende vaccineKRAV, deltog op mod 35.000 i demonstrationer lørdag. Vi tager til Holland og Østrig, og så spørger vi, hvordan man undgår så stor utilfredshed og polarisering, når man indfører coronarestriktioner.
Over 100 millioner kroner skal sørge for, at der sker færre fejl i handicapsager. Det er en del af en politisk aftale om fordelingen af 860,5 millioner kroner fra reserven på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet fra næste år og frem til 2025. Det er en form for afløser til den nu hedengangne satspulje. Vi spørger de handicappedes forening, om den nu er tilfreds.
Ukraines regering advarer nu om en mulig russisk invasion, efter at Rusland har samlet over 100.000 soldater tæt på Ukraines grænse. Rusland selv forklarer, at troppeflytningen er et svar på NATO-øvelser og interne spændinger i Ukraine. Vi har en analyse.
Karen Hjulmand og Søren Carlsen er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/orientering