Orientering: Julefrokost med coronapas? – 19. nov 2021

Antallet af coronasmittede bliver lige nu ved med at stige og er for tiden på over 4000 om dagen. Det fik i dag sundhedsministeren og -myndighederne til at afholde pressemøde om coronasituationen. Her blev annonceret stigende brug af coronapas og yderligere test, bl.a. af skolebørnene. Men er det nok til at kontrollere smitten? For utrygheden stiger, også i industrien, der efterlyser flere redskaber.
Og som om det ikke var nok, så kan en ny sundhedskrise være under opsejling. WHO peger på resistente bakterier som en af verdens ti største globale trusler mod verdenssundheden. I dag er antibiotika et effektivt middel mod bakterierne, men de resistente bakterier har stor power, som overhaler udviklingen af antibiotika.
Helt nye tal viser at rydningen af regnskoven i Brasilien er steget markant for tredje år i træk. Tallene var klar i slutningen af oktober, men de blev holdt tilbage til nu. Dermed fik præsident Bolsonaro mulighed for at tage sig bedre ud, da han tilsluttede sig en international aftale om at stoppe skovrydning på COP26 i Glasgow.
Søren Carlsen og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer.
www.dr.dk/orientering