2: 2. Japansk vin – Yamanashi

Vinene i dette afsnit er skænket af Waku Waku https://wakuwaku.dk/

Smagekasse: https://wakuwaku.dk/53-vin

Blog med Japanske madopskrifter: https://wakuwaku.dk/blog

Brug koden VFB10 og få 10% rabat på hele wakuwaku.dk

…………………….

Det bliver formentlig det mest eksotiske afsnit af Vin for begyndere, når vi skal til området Yamanashi i Japan og smage hvidvin og rødvin. Og vi kan lige så godt sige det; vi har ikke oplevet noget lignende nogensinde. Japansk vin er sin helt egen og det bliver en unik oplevelse!

Vi skal smage druerne Koshu og Muscat Bailey-A, men hvor kommer druerne fra og hvordan smager de?

Hvordan er klimaet i Japan, hvilke krav stiller det til druesorterner og hvordan binder man vinen op i?

Hvad er forskellene på vindyrkningen på øerne Hoshu og Hokkaido og hvilke områder i Europa skeler de japanske vinmagere til?

Vokser vin vildt i Asien, hvad er forskellen på vild vin (Vitis silvestrii) og er Vitis vinifera og hvad er sorter, arter og hydbrider?

Hvorfra kommer Muscat Bailey-A-druen fra?

Til slut snakker vi opvask af vinglas.

Vi smager på

1) NIRASAKI HVIDVIN KOSHU SUR LIE https://wakuwaku.dk/vin/1954-nirasaki-hvidvin-koshu-sur-lie-750ml.html

2) NIRASAKI HVIDVIN KOSHU TARUJUKUhttps://wakuwaku.dk/vin/1955-nirasaki-hvidvin-koshu-tarujuku-750ml.html

3) NIRASAKI RØDVIN BAILEY-A TARUJUKUhttps://wakuwaku.dk/vin/1958-nirasaki-rodvin-bailey-a-tarujuku-750ml.html