Særafsnit #5 – Med smags- og lugteekspert Lisbeth Ankersen (og Adrian Hughes)

Afsnittet er lavet med støtte fra jer kære lyttere og Zetland – en digital avis og podcast, der skriver om sammenhænge frem for sensationer.

Tilmeld dig her: https://www.zetland.dk/kampagne/vfb

og få adgang til Zetland i 2 måneder for kun 50 kr. Når du får adgang støtter du samtidig Vin for begyndere med 200 kr, så vi kan lave endnu flere særafsnit.

………………………….

Vi har besøgt supersmager Lisbeth Ankersen til en snak om lugt og smag. Undervejs smager vi også på vine og snakker om en lang række spørgsmål.

Hvad laver man som smag- og lugteekspert? Hvad er lugt og smag og hvad er en supersmager og hvorfor var René engang ved at blive slået ihjel af en italiener?

Hvordan skyller man munden mellem smagninger og hvor mange smags- og duftstoffer findes der i vin?

Hvordan hænger vores smags- og lugtesans sammen med vores følelser og erindringer og kan vi lugte surt og sødt?

Hvorfor skal man holde sig for næsen, når smager og hvor mange procent af ens smagssans er egentlig lugtesansen?

Hvordan skal vi bruge ord som lugte, dufte, stinke, aromatisk, dunste, hørme og parfumeret?

Vi snakker med Adrian Hughes fra “Klog på sprog” på P1 for at blive en smule klogere på ordene.

Hvilke grundsmage findes der og hvordan smager umami og kokumi?

……………………………………….

Besøg podcasten på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder, video og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin