I dette afsnit smager vi på vin fra VinGuruen (Frederik Kondrup). https://vinguruen.dk/ Find en podcast-smagekasse lige her og smag med: https://vinguruen.dk/vare/beaujolais-smagekasse-vin-for-begyndere-podcast/
Vi smager på: Granit Blanc – 2018https://vinguruen.dk/?s=chardonnay+granit
Trad’Nature Côte de Broully – 2014 https://vinguruen.dk/?s=nature
Volcan – 2015 https://vinguruen.dk/?s=volcan
Motorvej, Frankrig, sydlige del af Bourgogne. Her ligger Beaujolais.
En Chardonnay forklædt som kameælon… Hvordan smager den, når den er vokset op i granit? Hvordan gør producenterne brug af kulsyre i vin uden kulsyre? Og hvad gør sulfitter?
Vildgæring og kontrolleret gæring – hvad er forskellen?Hvad er maceration carbonique og intracellulær gæring? Hvordan kommer en rødvin til at dufte af islandsk geyser?
Hvordan smagte vin mon i 1700-1800 tallet? Og hvad med vin fra vulkansk jordbund?
Til slut: Hvad er cru og grand cru – røv og nøgler?
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin