Afsnit 10 – Julevin fra Italien (Veneto), Frankrig (Rhône) og Argentina (Mendoza)

Med i kanen har vi igen Philipson Wine https://philipsonwine.com/ som den glade giver.

Vi smager på:

Argentina / MendozaCatena Malbec Mendoza High Mountain Wines 2016https://philipsonwine.com/produkter/2016-catena-malbec-mendoza-high-mountain-vines

Franrig / RhôneLe Quintessence Rouge Ventoux Châteux Pisquié 2016https://philipsonwine.com/produkter/2016-le-quintessence-rouge-ventoux-chateau-pesquie

Italien / Veneto (Ripasso / Amarone)Malavoglia Valpolicella Ripasso Superiore, Ca’ La Bionda 2017 (Økologisk)https://philipsonwine.com/produkter/2017-malavoglia-valpolicella-ripasso-sup-oeko-ca-la-bionda

Så er det snart jul, og vi skal selvfølgelig smage på tre bud på julevin. Spiser du and eller flæskesteg? Hvilken vin passer bedst til den ene og den anden steg? René giver lidt tips til hvordan man kan lave julemaden, så du selv kan syrejustere middagen og så er der gave til manden, der har alt.

Hvad vil man gerne have at en julevin skal kunne? Er der lidt tommelfingerregler? Skal de have høj alkohol for at kunne hamle op med de brunede kartofler? Hvordan spiller tanniner sammen med de brunede og hvad sker der med vin lagret på hårdristet egetræ?

Grillrester, bøfsaft og rankhed i vin – hvad er det og hvad kan det? Kan du bruge det tomme glas vin du lige har drukket til noget?

Hvilket område kan vinen komme fra, hvis den skal være italiensk? Hvad betyder Ripasso? Hvad betyder “woof” og skal vinen dekanteres eller hur?

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin