Vinene i dette afsnit er skænket af Juuls https://www.juuls.dk/
Smagekasse: https://www.juuls.dk/radioteket
……………………………………..
Der er debut til tre druer i dette afsnit, hvor vi skal zoome ind på italiensk hvidvin og hvordan det egentlig kan smage. Vi skal til Piemonte, Umbrien og Marche.
Hvad har TV-serien Friends med de italienske druer at gøre og og hvilken temperatur skal vinenen gerne serveres ved?
Hvad er druernes – Arneis, Grechetto og Verdicchios historie, hvad var vinmagernes problem førhen ift. at vinificere dem og hvor mange druesorter findes der egentlig i Italien?
Hvordan står det til med naturvin i Italien og hvad er hyperoxidering – browning of the must?
Til slut svares der på spørgsmål om stop af gæroingsprocesser og restsukker i vin.
Vi smager på: 1) Cascina Longoria Langhe Arneis 2019https://www.juuls.dk/hvidvin/varekort/cascina-longoria-langhe-arneis
2) Di Filippo Grechetto Umbria No Sulfites Added ØKO 2020https://www.juuls.dk/hvidvin/varekort/di-filippo-grechetto-umbria-no-sulfites-added-oeko
3) Belisario Vigneti Verdicchio ØKOhttps://www.juuls.dk/hvidvin/varekort/belisario-vigneti-verdicchio-oeko-1
…………………….
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin