Vinene i dette afsnit er skænket af Jysk Vin. https://www.jyskvin.dk/
Smagekasse: https://www.jyskvin.dk/beaujolais-tema-0-7145493
……………………….
Solen, sommeren, bær og blomster bryder frem, når man smager på vinene fra Beaujolais – selv på en regnvejrsdag.
Vi skal i dybden med Beaujolais og Gamay-druen.
Hvad er det nu lige maceration carbonique er og hvordan det kommer til udtryk i smagen i vinene?
Beaujolais er en del af Bourgogne, men hvordan er forholdet egentlig mellem de to områder?
Hvad må man med druerne i Beaujolais, når det nu ligger i Bourgogne og hvordan kommer Rhône pludselig ind i billedet?
Hvordan er klimaet og jordbundsforholdene i Beaujolais og hvad er Fleurie egentlig?
Hvilken knap så heldig hændelse fandt sted i området 20 år siden og hvordan er det med priserne på vin fra Beaujolais?
Kan man lagre Beaujolais eller skal det drikkes ungt og hvad er godt at spise til vinen derfra?
Vi smager på
Chiroubles 2020 https://www.jyskvin.dk/chiroubles-2020-1416736
Fleurie 2020 https://www.jyskvin.dk/fleurie-2020-1442736
Morgon, Vieilles Vignes, Corcelette Cailloux 2020 https://www.jyskvin.dk/morgon-vieilles-vignes-corcelette-cailloux-2020-1416836
…………………….
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin