Orientering: Bidens store økonomiske svendestykke! – 8. aug 2022

I går vedtog USAs senat en lovpakke, der blandt andet giver 369 milliarder dollar – 2.689 milliarder danske kroner – til at nå Joe Bidens mål om, at USA’s udslip af drivhusgasser i 2030 skal være reduceret med 40 procent. Men hvad kommer det konkret til at betyde for den grønne omstilling i USA. Alt det og meget mere i Orientering.
Valgkampen er i fuld gang og nu spiller Venstre ud med et boligudspil. Partiet vil med sit nye boligudspil give kommunerne en økonomisk gulerod, når der bygges nye ejerboliger i kommunen. Helt konkret vil partiet give tilskud til kommuner, hvor der bygges flere nye ejerboliger end det historiske gennemsnit, og hvor kommunen er hurtig til at give byggetilladelser til bygherrer.
I går lykkedes det at få et etableret en våbenhvile mellem Israel og den palæstinensiske gruppe al Jihad.
Det skete efter tre dage med intense kampe i Gaza, som kostede 44 palæstinensere livet herunder 15 børn. Mange af dem blev dræbt i går, hvor det gik særlig slemt for sig.
Men som altid var det svært for parterne at gå i dialog med hinanden. Derfor gik nabolandet Egypten som så mange gange tidligere ind og mæglede mellem parterne.
Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er værter. Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering