Orientering: Rapport om amputationer tegner et skævt Danmarkskort – 9. aug 2022

Der er stor forskel på, hvor mange benamputationer, landets forskellige regioner foretager. Det viser en rapport, som er udarbejdet efter, at det kom frem, at op mod 47 patienter i Region Midtjylland havde fået deres ben amputeret, selvom det måske kunne have været undgået. Men hvorfor der er den forskel, er der ikke umiddelbart svar på. Vi dykker ned i rapporten og spørger blandt andet formanden for Regionernes Sundhedsudvalg, hvordan det kan gå til, at der er mærkbar forskel på antallet af amputationer alt efter, hvor i landet man bor?
Den ukrainske præsident har opfordret alle indbyggere i Donbas-regionen til at flygte fra kampene i det østlige Ukraine. Men det er der mange, der ikke gør. Enten fordi de ikke magter det, ikke ved hvor de skal tage hen, eller fordi de helst vil blive og håber, at russerne får kontrollen med området. Vi taler med en dansk nødhjælpsarbejder der arbejder i området.
Den tidligere præsident Trumps hjem, Mar-a-Lago i Florida, er blevet ransaget af FBI-agenter. Sådan en ransagning kræver en dommerkendelse og kan kun gives, hvis FBI kan sandsynliggøre, at der vil blive fundet beviser på kriminalitet. Men hvad de har ledt efter – og tilsyneladende båret ud derfra i kasser – er stadig uvist, mens Trump og hans partikammerater er rasende og siger, at retssystemet bliver brugt som politisk våben.
Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Linde er redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering