I det halve år, der snart er gået siden den russiske invasion i Ukraine, har den danske regering ved flere lejligheder sendt både penge og militære bidrag til den ukrainske hær.
Den støtte blev der yderligere sat en tyk streg under, da Danmark sammen med 25 øvrige vestlige nationer på en donorkonference, som Danmark var medvært for, i København i forgårs annoncerede, at man nu sender yderligere 11 milliarder kroner afsted i krigsstøtte til Ukraine . Beløbet dækker over våbendonationer, våbenproduktion samt træningsindsats af den ukrainske hær.
Men hvor langt kan Danmark og de vestlige lande gå i forhold til våbenleverancer, finansiering og træning af den ukrainske hær før vi de facto selv bliver part i konflikten mellem Ukraine og Rusland?
Der er stor kontrast mellem danskernes holdning til at ville løse klimaudfordringerne og så den reelle handling i praksis for at sænke CO2 forbruget. Det viser en ny klimarapport fra Instituttet fra Fremtidsforskning og Epinion.
55 procent er i høj grad eller meget høj grad villige til at ændre måden, de lever på, for at mindske klimaforandringerne. Men rapporten viser også, at det blot er omkring 20% af borgerne, som kan siges at have en relativt bæredygtig adfærd, selv om de fleste ønsker at forbruge på en bæredygtig måde.
Vært: Brita Kvist.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering
Orientering: Hvornår bliver Danmark og vesten en part i krigen? – 13. aug 2022
01:51:242022