Orientering: Kan balladen om Chromebooks løses? – 20. aug 2022

I Helsingør kommune kan folkeskolerne stadig ikke bruge de i alt 8.000 Chromebooks, som kommunen råder over. Det slog datatilsynet fast i en afgørelse i torsdags, men nu opfordrer både skoler og KL til, at regeringen kommer på banen og indgår en nationale aftale for persondatasikkerhed med Google. Men hvad er udsigten til, at en løsning kan komme på plads, og hvad er Googles interesser i sagen?
Mens der her i eftermiddag er Pride-parade og fest i Københavns gader, så kaster vi et blik frem mod dette års europæiske LGBT-arrangement, “Europride”, der skal holdes i Beograd. Arrangementet går på omgang, og da der var afstemning om værtsbyer, var der stort flertal for netop den serbiske hovedstad.
Men ikke alle er glade ved udsigten til det. Der har været protest-demonstrationer og ruderne er blevet knust i Pride-kontorets lokaler.
Der er medvind på de politiske cykelstier for Inger Støjberg i øjeblikket. Hun og Danmarksdemokraterne står til over 10% af stemmerne i meningsmålingerne, men kigger man dybere ned i tallene, er der stort set ingen unge, der agter at stemme på partiet ved det kommende folketingsvalg. Så hvor langtidsholdbart er det politiske projekt hos Danmarksdemokraterne, og hvad fortæller tallene om fremtidens generationskamp i dansk politik?
Vært er Brita Kvist.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering