38. Hvid Rhône – Roussanne, Marsanne og Viognier

Vinene i dette afsnit er skænket af Jysk Vin https://www.jyskvin.dk/

Smagekasse: https://www.jyskvin.dk/hvid-rhone-tema-0-7155093

………………….

Vi skal smage på de tre store Rhône-druer fra Saint-Joseph, Hermitage og Principauté d´Orange.

Hvordan smager druerne, hvad skal man spise til og hvor kommer Roussanne, Marsanne og Viognier oprindeligt fra? Er de i familie?

Hvordan udmærker landskabet sig i Rhône og hvad med jordbundsforholdene?

Hvad er en IGP, hvornår er en hvidvin vægtig og hvad skal der til for at en syrefattig vin bliver spændstig og lækker?

Hvordan er det nu med hvidvin? Kan det lagre og giver det mening?

Viognier var lige ved at blive udryddet. Hvordan overlevede den og hvor meget fylder den i området i dag?

Til slut svarer vi på et spørgmål om hvordan man skal vælge, hvis man vil smage noget af “det helt store” vin. Er det bedst at købe den billigere vin fra de største producenter eller en billigere producent fra de bedste marker?

Vi smager på

1) Circa, Rousanne, Saint-Joseph Blanc, J.-L. Chave Selection, 2020 https://www.jyskvin.dk/saint-joseph-blanc-circa-2020-1445436

2) Blanche, Marsanne, Hermitage Blanc, J.-L. Chave Selection, 2018 https://www.jyskvin.dk/hermitage-blanc-blanche-2018-1445836

3) Domaine de la Janasse, Viognier, 2020 https://www.jyskvin.dk/vin-de-pays-viognier-2020-1403936

…………………..

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin