Uligheden i Danmark er steget markant. Ikke siden 1987, hvor man første gang begyndte at måle den såkaldte gini-koefficient i Danmark, er der registreret en så stor økonomisk ulighed. Det viser nyligt offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik. Da den fungerende regering kom til magten i 2019 var det et selvstændigt mål i deres forståelsespapir at “bekæmpe den stigende ulighed”. Nu ser det ud til, at uligheden kun er blevet større. Hvad mener Socialdemokratiet om den uvikling?
Klimaet er ikke vigtigt nok for den svenske stat. Det mener den svenske klimaorganisation Aurora, som i dag lægger sag an mod den svenske stat for utilstrækkelige indsatser for klimaet. Det gjorde de som afslutningen på fredagens store klimamarch gennem Stockholm, som er arrangeret sammen med blandt andet organisationen Fridays For Future, der er grundlagt af Greta Thunberg. De 600 unge mennesker bag søgsmålet er langt fra de eneste, der har lagt sag an mod deres stater. Vi ser på klimakampen, når den ender i et retslokale.
Alternativet ser sig selv som det grønneste parti i Folketinget. Men selv om flyrejser er noget af det, der udleder allermest CO2, har partiets nyvalgte klimaordfører, klimaforskeren Theresa Scavenius, over de seneste fem år fløjet en del. Både indenrigs mellem København og Aalborg, til Bornholm, men også på udenrigsflyvninger til Bruxelles og Wien. Kan man være klimaordfører og flyve ofte? Og bør politikere ikke starte med dem selv?
Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Tine Linde er redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering
Trods klare mål fra regeringen er uligheden steget
01:50:102022