Afsnittet er sponseret af måltidskasser fra Hellofresh https://www.hellofresh.dk/
Brug koden HELLOVIN og få 30% rabat på de to første kasser og 10% rabat på kasse tre og fire.
……………….
Vi skal et smut til Bourgogne og Victoria i Australien og høre om to danskere, der laver vin i det store udland. Vi smager på pinot noir og shiraz.
Hvordan hænger det sammen med appelationer i Bourgogne? Der findes regionale, denominationer, kommuner, village, premier cru og grand cru. Og så er der endda også climaer. Men hvad er op og ned i disse betegnelser?
Der foregår lumske handler og snyd i Bourgogne – hvad handler det mon om?
I Australien har Peder Rosdal lavet vin i mange år og laver blandt andet en elegant og forholdsvis let udgave af shiraz. Vi dukker lidt ned i området Victoria og selvfølgelig også Peder Rosdals vej ind i vinens verden.
Vi skal også en tur under jorden og snakke om jordbundsforhold i Australien.
Til slut snakker vi om smage-erfaring kontra pris på vine. Hvad giver mening – kan man lave en form for skala?
Vi smager på
Thomas Dam
Les Essard 2020
Tlf. 22404521
Peder Rosdal
Heathcoat II
https://vinoble.dk/Webshop/Bordvin/r%C3%B8dvin/2017-HEATHCOTE-ll,-SHIRAZ-Heathcote,-Rosdal—Flutto
…………………..
KØB BOGEN HER http://vinforbegyndere.com/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin