Vinene i afsnittet er skænket af Jysk Vin https://www.jyskvin.dk/
Smagekasse www.jyskvin.dk/bierzotema
Alle smagekasser fra Vin for begyndere hos Jysk Vin https://www.jyskvin.dk/podcast
…………….
Vi skal til området Bierzo i Spanien og smage vin fra Veronica Ortega, som laver sprød vin på mencia- og godello-druen.
Hvordan udtrykker vinen sig fra Bierzo, hvordan ser der ud og hvilke jordbundsforhold gør sig gældende?
Hvilken behandling skal der gerne til for at godello-druen bliver rigtig interessant og virkelig viser sine evner?
Vi indkredser smagen på mencia-druen, den er nemlig ret tricky og sit udtryk – både frisk og sart og urtet og vild.
Hvilken familie tilhører mencia og hvad sker der, hvis man laver vin på mencia med 15% alkohol?
Alle vinene er lavet af den unge spanske vinmager Veronica Ortega, så vi skal selvfølgelig også lære hende at kende.
…………………
Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/
Køb bogen Vin for begyndere her: http://vinforbegyndere.com/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin
Vi smager på
1) Tormenta, Godello, Veronica Ortega, Bierzo, 2021
https://www.jyskvin.dk/tormenta-2021-3158936
2) Quoite, Mencia, Veronica Ortega, Bierzo, 2021
https://www.jyskvin.dk/quite-2021-3158836
3) Cobrana, Mencia, Dona Blanca, Palomino, Godello m.fl. Veronica Ortega, Bierzo, 2021
https://www.jyskvin.dk/cobrana-2021-3159036