Vin for begyndere

#13 – Champagne – Rosé-champagne fra Reims og Bouzy

Vinene i afsnittet er skænket af Champagneshoppen

https://www.champagneshoppen.dk/

 

 

Find en smagekasse med de tre rosé-champagner her:

https://www.champagneshoppen.dk/vare/rose-smagekassevin-for-begyndere/

 

 

……………….

 

 

Vi skal i dybden med rosé-champagne fra små domaine-producenter og lokalisere hvordan det udtrykker sig på smag og duft.

 

Vi skal også nørde i dybden på de forskellige produktionsmetoder, man benytter – blandingsrosé, saignée og rosé de maceration.

 

Hvor mange procent af champagne bliver lavet som rosé, hvad er de store champagnehuse rædselsslagne for kommer med i deres færdige vin og hvilke druer må man egentlig benytte til at lave mousserende vin i Champagne?

 

Til slut kigger vi på en rødvinsliste fra en lytter, som har eksperimenteret med hvilke vine, der ikke giver allergiske reaktioner og så skal vi høre fra Emil, der turnerer som kælderrotte i den nye verden.

 

Kort over Champagne https://shop.winefolly.com/cdn/shop/files/MAP-CLOSE-UP-FRANCE-CHAMPAGNE-1200x1200px_1200x_524bb1a0-d9c7-4fb7-a8f1-3c32eac06779.jpg

 

 

Vi smager på

 

 

1) Lucien Roguet – No. 5https://www.champagneshoppen.dk/vare/no-5-lucien-roguet/

 

2) Rémi Georgeton – Saignée de la Montagnehttps://www.champagneshoppen.dk/vare/saignee-de-la-montagneremi-georgeton/

 

3) Gaston Collardhttps://www.champagneshoppen.dk/vare/rose-de-maceration-grand-cru-oekogaston-collard/

 

………………..

Køb vores bog “Vin for begyndere og øvede” i en signeret udgave her: http://vinforbegyndere.com/

Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin

Lyt vores bog som lydbog her:

Køb den her https://www.saxo.com/dk/vin-for-begyndere-og-oevede_lydbog_9788773397374

  •