Afsnittet er optaget på Posthuset i Kolding https://www.instagram.com/posthusetkolding/
Maden blev serveret af Den Blå Bistro https://denblaabistro.dk/
Afviklet af M6 Event https://www.m6event.com/
…………………..
I dagens afsnit skal vi på tur rundt i Bourgogne og smage vine på mellem 100-200 kr. Vi skal smage Cremant, chardonnay, aligoté, gamay og pinot noir.
Undervejs spiser vi løgsuppe og boeuf bourguignon til vinene.
Hvorfor er Cremant ikke så dyrt som champagne og hvilke image-problemer kæmper Cremant-producenterne med i Bourgogne?
Hvorfor lægger man sin vin på fad eller lader være?
Hvad betyder placeringen af marker og jordbundsforhold, hvordan er området Chablis kendt på verdensplan og hvad er chardonnays korte historie?
Hvor mange tilsætningsstoffer er det tilladt at hælde i sin vin i EU?
Vi smager på
1. Cremant de Bourgogne, Vitteaut-Alberti, Rully
2. Chardonnay, Macon-Milly-Lamartine, Vincent de Saint Denis, 2020
3. Aligoté, Aligoté Les Pierres, Bader-Mimeur, 2021
4. Chardonnay, Chablis – Olivier Boussard, 2022
5. Gamay, Saint Amour Grain de Folie – Beaujolais Cru – P.Vessigaud, 2022
6. Pinot Noir, Chalonnaise Vieilles Vignes, Sandrine Deletang, 2022
7. Pinot Noir, St. Romain, 2020, fra http://www.millesime.dk
8. Pinot Noir, Marsannay Rouge,Château de Marsannay, 2020