Vinene i afsnittet er skænket af Vinpusheren https://vinpusheren.dk/
Find en smagekasse med vinene fra afsnittet her https://vinpusheren.dk/products/maanedskassen
……………………
Overskriften på dagens afsnit er “Spansk bjergvin lavet på garnacha i sart, syrlig og saftig stil” og vi smager tre vine fra et månelandskab af granit i 800-1000 meters højde lidt vest for Madrid.
Bjergkæden Sierra de Gredos danner ramme om dagens emne og her bliver der lavet garnacha på gamle stokke, men i en ny stil, hvor nye fade og høj alkohol er fy-ord.
Det er alle tre vine, som er lavet i små mængder, med helklaser og i en trendy og moderne stil, som er meget langt fra den gamle spanske mere tunge og fadprægede stil.
Jordbundsforholdene i Sierra de Gredoas er mere eller mindre ren granit – hvad gør det for planten og for smagen i vinen?
Hvilke DOP’er findes i og omkring Sierra de Gredos, hvad er områdets historik, hvordan laver de vinene i området og hvordan smager det?
Er garnacha sydens pinot noir, hvordan udtrykker den sig og hvor kommer den fra?
Vi svarer også på et lytterspørgsmål om hvilken art vinene er/bliver, når vitis vinifera bliver podet på amerikanske rodstokke. Smitter arterne af på hinanden eller hvad sker der?
Vi smager på
1) DALE, Garnacha, Vinadores de Gredos, Dale Red Garnacha 2022
2) 4Monos, Garnacha, Cien Lanzas Cenicientos, 2021
3) Las Pedreras, Garnacha, Los Arroyuelos, 2022
…………………
Køb vores bog “Vin for begyndere og øvede” i en signeret udgave her: http://vinforbegyndere.com/
Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin
Lyt vores bog som lydbog her:
Køb den her https://www.saxo.com/dk/vin-for-begyndere-og-oevede_lydbog_9788773397374