#1 – Grækenland – Robola, Savatiano, Roditis og Xinomavro

Afsnittet her er muligt fordi nogle af jer lyttere er så fantastiske at støtte på https://10er.app/vinforbegyndere

Tusind tak for det!

 

………………..

 

Vi har ikke været der før, men nu skal vi endelig smage græsk vin! Jonas er forelsket i landet, René har aldirg været der, men han ved til gengæld en masse om landets vinhistorie.

 

Der er selvfølgelig masser af spørgsmål der rejser sig og masser af historie, der skal snakkes igennem. Så vi kommer ca. 10.000 år tilbage i tiden og tager en vinrejse frem mod i dag.

 

Vi smager på druerne Robola fra Kefalonia, Savatiano og Roditis fra Mesogia (Retsina) og Xinomavro fra Naoussa og vi går i dybden med deres smag og udtryk.

  

Vi skal have historien bag retsina og høre om hvordan man laver den helt særlige vintype.

 

 

Vi smager på

 

1) Robola, Sclavos Winery Vino di Sasso, 2022https://www.oinofilia.com/products/sclavos-vinodisasso?_pos=1&_sid=ea4b5ce12&_ss=r

 

 

2) Retsina, Aoton Winery Retsina of Mesogia, 2020https://www.oinofilia.com/products/aoton-retsina?_pos=1&_sid=eb312eb67&_ss=r

 

 

3) Xinomavro, Thymiopoulos Vineyards Young Vines, 2021https://www.oinofilia.com/products/thymiopoulos-youngvines?_pos=22&_sid=59186e4f2&_ss=r