11. Lagringsværdig vin – Champagne, Barolo og Bordeaux

Vinene i dette afsnit er skænket af UrbanWineBox https://www.urbanwinebox.com/

…………………………..

Hvornår er vin lagringsværdig, hvilke druer, områder og årgange er velegnede og hvilke forudsætninger kræver det?

Hvilket potentiale har lagringsværdi vin og hvordan smager det i forhold til ung vin?

Hvad betyder Oenotheque-betegnelsen på og P1, P2 og P3 på Champagne?

Hvad sker der med smagen, når vin lagrer, hvad taber vinen og hvad vinder den og hvilke glas egner sig til at drikke lagret vin?

Hvornår har forskellig vin deres største drikkepotentiale; hvor mange år skal de ligge for at være bedst?

Hvad skal man spise til lagret vin og hvordan kan man se, om vinproppen er af god kvalitet?

Vi smager på

1) Dom Perignon, Vintage “Oenotheque” – 1996

2) Brovia, Ca’mia Barolo – 2004

3) Léoville-Las Cases – 2000

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin