13. Pomerol i Bordeaux – Merlot og Cabernet Franc

Vinene i dette afsnit er skænket af Løgismose https://loegismose.dk/

Smagekasse: https://loegismose.dk/pomerol-kasse-med-3-flasker/p/80046/

………………………

Plateauer, vandløb, grus og ler… Vi går i dybden med Pomerol i Bordeaux og tre rødvine fra området.

Hvornår opstod Pomerol, hvordan ser der ud og hvad er der sket historisk i området?

Hvad er Pomerol, hvad er hektarprisen og hvilke jorbundstyper gør området særligt?

Hvad betyder procentfordelingen af Merlot og Cabernet Franc for smagen i vinen og hvordan smager Pomerol fra 2008?

Er vinene velegnet til lagring og hvad sker der med smagen, hvis de får lov at ligge?

Kan man spise fisk til rød Pomerol og hvordan ser propperne ud på vinene?

Til slut hører vi en anekdote fra vinindkøb i Frankrig, vinsmagning og minder.

Vi smager på

1) Chateau Bonalgue – Pomerol – 2018

https://loegismose.dk/chateau-bonalgue/p/72339/

2) Benjamin Beauregard – Pomerol – 2019

https://loegismose.dk/le-benjamin-de-beauregard-oko/p/79030/

3) Chateau Hosanna – Pomerol – 2008

https://loegismose.dk/chateau-hosanna/p/62950/

…………………………

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin