18. Provence – Rosé

Vinene er skænket af Kjær & Sommerfeldt https://www.kjaersommerfeldt.dk/

Smagekasse https://www.kjaersommerfeldt.dk/tilbud-og-maengdepris/alle/smagekasser-podcast-rose-provence/p-1024209/

………………………….

I dette afsnit er vi er taget på sydfransk havnecafé med hørbukser, skaldyr og sejlersko.

Hvad er der sket i med kvaliteten på Rosé i Provence over de sidste mange år og kan man inddele roséstil alt efter hvilket land, det kommer fra?

Hvordan laver man Provence-rosé fra mark til bord, hvilke kloner bruger man til produktionen og hvordan skal de opbindes i marken?

Kan man drikke rosévinen fra sidste år, skal det drikkes helt friskt og kan det lagre?

Hvilke druer laver man rosévin på i Provence og hører rosévin i kategorien “lyse drikke”?

Hvad spiser man til rosévin og hvordan dannes der kulsyre i visse rosévin?

Må man blande rødvin og hvidvin for at få rosévin eller hvordan er det nu lige, reglerne er for det?

Vi smager på

https://www.kjaersommerfeldt.dk/tilbud-og-maengdepris/alle/smagekasser-podcast-rose-provence/p-1024209/

…………………….

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin