Vinene i afsnittet er skænket af Mr. Ruby https://mr-ruby.dk/shop/frontpage.html
Smagekasse https://mr-ruby.dk/shop/smagekasse-sekt-724p.html
……………………….
ENDELIG skal vi smage tysk Sekt! Det var også på tide. Hvad foregår der i disse år omkring Sekt-kategorien? Der er måske tale om en ren og skær revolution – en revolution der næsten får bandeordene til at flyde (på den gode måde), når man sætter næsen til vellavet Sekt. Vi begynder i et historisk perspektiv, for Sekt har haft sine op og nedture.
Hvad er Sekt, hvordan kan det produceres og hvilke inddelinger findes der under Sekt-navnet?
Vi er i Tyskland, så der er selvfølgelig en masse love, regler og kriterier for, hvad man må kalde sin mousserendevin og der findes en helt særlig inddeling på kvaliteten af Sekt-vin.
Hvordan smager mousserende vin lavet på riesling tilbage fra 2010 og hvad bruger man som dosage?
Til slut svarer vi på spørgsmål om betegnelser på kvalitetsniveauer i tysk vin.
Vi smager på
1) Cremant, Jülg, Pfalz, 2018
https://mr-ruby.dk/shop/2018-cremant-brut-210p.html
2) Riesling, Cremant Brut, Weingut Reverchon, Saar, 2010
https://mr-ruby.dk/shop/2010-riesling-cremant-366p.html
3) Griesel, Blanc de noir brut, Reserve perpetuelle, 2018
https://mr-ruby.dk/shop/2018-blanc-de-500p.html
……………………….
Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/
Køb bogen Vin for begyndere her: http://vinforbegyndere.com/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin