24 – Bierzo – Mencia & Godello

Vinene i afsnittet er skænket af Jysk Vin https://www.jyskvin.dk/

 

Smagekasse www.jyskvin.dk/bierzotema

 

Alle smagekasser fra Vin for begyndere hos Jysk Vin https://www.jyskvin.dk/podcast

 

…………….

 

 

Vi skal til området Bierzo i Spanien og smage vin fra Veronica Ortega, som laver sprød vin på mencia- og godello-druen.

 

Hvordan udtrykker vinen sig fra Bierzo, hvordan ser der ud og hvilke jordbundsforhold gør sig gældende?

 

Hvilken behandling skal der gerne til for at godello-druen bliver rigtig interessant og virkelig viser sine evner?

 

Vi indkredser smagen på mencia-druen, den er nemlig ret tricky og sit udtryk – både frisk og sart og urtet og vild.

 

Hvilken familie tilhører mencia og hvad sker der, hvis man laver vin på mencia med 15% alkohol?

 

Alle vinene er lavet af den unge spanske vinmager Veronica Ortega, så vi skal selvfølgelig også lære hende at kende.

 

 

…………………

 

 

Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/

 

Køb bogen Vin for begyndere her: http://vinforbegyndere.com/

 

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.

 

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

 

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

 

Web: https://www.radioteket.dk/

 

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

 

Musik: Jonas Landin

 

 

 

Vi smager på

 

1) Tormenta, Godello, Veronica Ortega, Bierzo, 2021

https://www.jyskvin.dk/tormenta-2021-3158936

 

2) Quoite, Mencia, Veronica Ortega, Bierzo, 2021

https://www.jyskvin.dk/quite-2021-3158836

 

3) Cobrana, Mencia, Dona Blanca, Palomino, Godello m.fl. Veronica Ortega, Bierzo, 2021

https://www.jyskvin.dk/cobrana-2021-3159036