24. Malaga og Valdeorras – Moscatel og Godello

Vinene i afsnittet er skænket af UnoVino. https://unovino.dk/

Smagekasse: https://unovino.dk/product/vin-for-begyndere-smagekasse

………………………

I dette afsnit skal vi hylde Moscateldruen, som gennem tiden har haft det svært hos anmelderne. Det vil vi gerne komme til livs og bevise, at den ligesom andre aromatiske druesorter bestemt har sin berettigelse og altid bør indtænkes som et frisk pust på en varm sommerdag. Hvad end det er i sin tørre form eller den søde og mousserende.

Hvad er Moscatels historie, hvordan smager druen og hvad spiser man til Moscatel?

Hvordan er klimaet i Malaga og hvilken type hvidvin er spaniens dyreste?

Undervejs får vi også styr på Godello, Gouveio og Verdelho og hvordan Godello fra Valdeorras og Nordvestspanien smager. Man fornemmer måske noter af hvid Bourgogne?

Hvordan smager den søde og mousserende Moscatel og hvad kan den serveres til ud over som aperitif?

Til slut svarer René på et lille spørgsmål om Lanzarote.

 

Vi smager på

1) Botani – Moscatel old wineshttps://unovino.dk/product/botani-moscatel-old-wines

2) Avancia Godello 20 https://unovino.dk/product/avancia-godello

3) Botani – Sparkling moscatohttps://unovino.dk/product/botani-sparkling-muscat

…………………….

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin