Vinene i dette afsnit er skænket af Consejo Regulador, Ribera del Duero. https://www.riberadelduero.es/
…………………..
Vi skal op i højderne i Ribera del Duero og smage vin fra 900-1000 meters højde og gamle glemte marker i den centrale del af området.
Hvorfor vil man gerne op i højderne og dyrke vin, hvordan definerer man tempranillos smag helt skarpt og hvad betyder områdets temperaturudsvingninger for druerne?
Hvordan ser det ud med brugen af amerikansk egetræsfad i området og hvad med det franske egetræ?
Der er stor forskel på vinstokke plantet i 1960’erne og 1980’erne – men hvorfor snakker man altid om de der gamle stokke, hvad er det de kan og hvad betyder drue-varianten og klonen?
Vi slutter med et spørgsmål omkring hvilken vin, der mon i virkeligheden fandtes i glasset ved den sidste nadver. Var den rød eller hvid?
Vi smager på
1) Dominio de Atauta, Rinera del Duero 2016https://eriksorensenvin.dk/produkter/dominio-de-atauta-ribera-del-duero
2) Valsotillo Crianza Ribera del Duero 2016https://www.vildmedvin.dk/valsotillo-crianza-ribera-del-duero-2016
https://www.sajvine.com/product/valsotillo-crianza-ribera-del-duero-2016/
3) Viña Mayor Reserva 20162018 som vi smager i afsnittet er ikke tilgængelig længere https://www.kjaersommerfeldt.dk/vin/roedvin/vina-mayor-reserva-castilla-y-leon-ribera-del-duero-2016/p-1021362/
4) Malleolus de sanchomartin 2018 2018 er desværre ikke tilgængelig https://www.theis-vine.dk/products/malleolus-de-sanchomartin-bodegas-emilio-moro?variant=39983428960290