34. Priorat – Helt op i skyerne – Pedro Ximénes, Garnatxa og Cariñena

Vinene i dette afsnit er skænket af Kjær og Sommerfeldt https://www.kjaersommerfeldt.dk/

Smagekasse https://www.kjaersommerfeldt.dk/tilbud-og-maengdepris/alle/smagekasser-dyk-ned-i-priorat-med-terrior-al-limit-smagekasse-med-podcast/p-1024487/

…………………………

Der har været en omvæltning i gang i Priorat og der er sket en del på vinstilen i de sidste 10 år. Gamle metoder bliver igen taget i brug og vi smager på den her “nye stil” transperante og spænstige stil fra området. Vi zoomer ind på producenten Terroir al Limit og smager vin fra marker i de højere luftlag.

Vinmager Dominik Hubert arbejder ud fra devisen “Man skal lære vinen at acceptere ilt”. Hvad betyder det og hvad gør det ved vinen?

Vi har kun smagt Pedro Ximénes (PX) i sherry, men hvordan smager den som hvidvin og hvad kan man spise til? Og hvad med Garnaxa og Cariñena

Hvordan er klimaet i Priorat og hvad betyder det for valget af druesorter, der dyrkes?

Til slut skal vi høre en lille ferieanekdote fra Priorat.

 

Vi smager på

1) Terra de Cuques Blanc, Terroir al Limit, Priorat 2019https://www.kjaersommerfeldt.dk/vin/hvidvin/terroir-al-limit-terra-de-cuques-blanc-catalonien-priorat-2019/p-1022046/

2) Terroir Històric Negre, Terroir al Limit,  Priorat 2019https://www.kjaersommerfeldt.dk/vin/roedvin/terroir-al-limit-terroir-historic-negre-catalonien-priorat-2019/p-1024100/

3) Dits del Terra, Terroir al Limit, Priorat 2019https://www.kjaersommerfeldt.dk/vin/roedvin/terroir-al-limit-dits-del-terra-catalonien-priorat-2019/p-1024095/

…………………..

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin