4. Valpolicella – Amarone og Ripasso

Vinene i dette afsnit er skænket af Kjær & Sommerfeldt. https://www.kjaersommerfeldt.dk/

Smagekasse: https://www.kjaersommerfeldt.dk/produkt/dyk-ned-i-valpolicella-smagekasse-med-podcast

…………………………..

Vi skal på motorvej igen – endelig! Vi skal smage Amarone og Ripasso, men ikke på den måde, man kender dem. Det her er ægte, det er vin!

Hvad er Valpolicella og hvilke druer bruger man i området?

Hvordan smager det ægte og spænstige Valpolicella, Ripasso og Amarone og hvad skal man spise til?

Hvordan laver man en Ripasso og Amarone og hvad er historien bag?

Er Amarone og Ripasso i bad standing, fordi det er populært eller tør du godt sige, at du kan lide det?

Hvilke druesorter bliver der primært brugt i området og hvad er Superiore og Riserva?

Hvad er det klassiske oprindelige Valpolicella (Classico) og hvordan ser druerne ud til Amaroneproduktionen?

Vi smager på

1) Domini Del Leone, Valpolicella, Veneto 2018 2) Zenato, Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore, Veneto 2017 3) Tommasi, Amarone della Valpolicella Classico – Ca’ Florian Riserva, Veneto 2012

…………………………..

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin