Vinene i dette afsnit er skænket af Kjær & Sommerfeldt https://www.kjaersommerfeldt.dk/
……………………
I dette afsnit skal vi på skolebænken og smage tre hvidvine fra Bourgogne og finde ud af, hvordan de smager forskelligt på trods af, at de ligger inde få få kilometers afstand, er produceret mere eller mindre ens og alle er fra året 2020.
Vi begynder i Meursault i nord og bevæger os sydpå til Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet.
Hvor i Meursalt har man de bedste marker og hvad er det, der gør nogle marker bedre end andre?
Hvad er den klassiske bourgogne-produktionsmetode og hvorfor varierer man tiden vinen ligger på fad?
Hvordan er Puligny-Montrachet anderledes end Meursault og hvorfor er der ingen kældre i området?
Hvilke små tricks begyndte producenterne i Bourgogne at bruge for at højne deres status og måske vildlede vinfolket en smule?
Hvad er battonage i vineriet og hvad giver det til vinen?
Til slut skal vi høre en lille anekdote fra en lytter, der har været på tur i Bourgogne.
Vi smager på
1) Maison Louis Jadot, Meursault, Côte de Beaune 2020
2) Maison Louis Jadot, Puligny-Montrachet, Côte de Beaune 2020
3) Maison Louis Jadot, Chassagne-Montrachet Côte de Beaune 2020
…………………..
KØB BOGEN HER http://vinforbegyndere.com/
Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.
https://www.facebook.com/vinforbegyndere
https://www.instagram.com/vinforbegyndere
Web: https://www.radioteket.dk/
Kontakt: radioteket@radioteket.dk
Musik: Jonas Landin