49 – Champagne til nytårsmenuen 2023

Boblerne i afsnittet er skænket af GrowerChampagne https://growerchampagne.dk/

 

Find en nytårssmagekasse her https://growerchampagne.dk/vare/vin-for-begyndere-4-nytaarskassen/

 

……………….

 

Til nytår skal der champagne på bordet og i afsnittet smager vi tre bud på bobler, som kan gå til hele nytårsmenuen. Vi smager på en chardonnay, en meunier og en rosé primært på pinot noir.

 

Hvilke parametre kan man have for øje, når man gerne vil drikke Champagne hele aftenen? Druesort, mængden af autolyse, lave høstudbytter, syre og dossage.

 

Hvornår må man skrive årgang på en Champagne, hvorfor vil vinmageren gerne skrive årgang på sine bobler og hvad er autolyse?

 

Hvad kan man spise til vinene og hvor skal de placeres i aftenens menu-forløb?

 

Undervejs svarer vi også på lytterspørgsmål – kan man lytte på sin vin og hvilke metoder kan man benytte til at lave rosé-champagne?

 

 

Vi smager på

 

1) Julien Prélat Preslehttps://growerchampagne.dk/vare/julien-prelat-presle/

 

2) Jean Servagnat Les Galipes de Coulommeshttps://growerchampagne.dk/vare/jean-servagnat-les-galipes-de-coulommes/

 

3) Nicolas Maillart Roséhttps://growerchampagne.dk/vare/nicolas-maillart-rose/

 

……………………

Køb en signeret udgave af vores bog med 20% rabat her https://vinforbegyndere.com

Støt Vin for begyndere podcast her https://vinforbegyndere.10er.app/

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan se billeder af vinene og få tips til vin og mad sammensætning.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin

Lyt vores bog som lydbog her:

Køb den her https://www.saxo.com/dk/vin-for-begyndere-og-oevede_lydbog_9788773397374

  •