Afsnit 13 – Druer: Gamay og Chardonnay / Område: Beaujolais / Land: Frankrig

I dette afsnit smager vi på vin fra VinGuruen (Frederik Kondrup). https://vinguruen.dk/ Find en podcast-smagekasse lige her og smag med: https://vinguruen.dk/vare/beaujolais-smagekasse-vin-for-begyndere-podcast/

Vi smager på: Granit Blanc – 2018https://vinguruen.dk/?s=chardonnay+granit

Trad’Nature Côte de Broully – 2014 https://vinguruen.dk/?s=nature

Volcan – 2015 https://vinguruen.dk/?s=volcan

Motorvej, Frankrig, sydlige del af Bourgogne. Her ligger Beaujolais.

En Chardonnay forklædt som kameælon… Hvordan smager den, når den er vokset op i granit? Hvordan gør producenterne brug af kulsyre i vin uden kulsyre? Og hvad gør sulfitter?

Vildgæring og kontrolleret gæring  – hvad er forskellen?Hvad er maceration carbonique og intracellulær gæring? Hvordan kommer en rødvin til at dufte af islandsk geyser?

Hvordan smagte vin mon i 1700-1800 tallet? Og hvad med vin fra vulkansk jordbund?

Til slut: Hvad er cru og grand cru – røv og nøgler?

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin