Afsnit 32 – Barolo og Barbaresco – Drue: Nebbiolo / Land: Italien

Vinen i dette afsnit er skænket af Jysk Vin. Find vinene lige her: https://jyskvin.dk/radioteket

Ok ok ok… Så skal vi til yderligheder i forhold til struktur. Der er tannin på spil i de her vine, MEN de kan også alt muligt andet – Nebbiolo byder nemlig på en aroma, der måske er endnu mere kompleks end i Pinot Noir. Nebbiolo er interessant vin at ombord i og lade sig forføre af frugt og bær.

Hvad er forskellen på områderne Barberesco og Barolo? Hvad er Langhe og hvad får fuglene til at synge, når man drikker den? Kommer tanninen fra selve druesorten eller hvordan smager selve Nebbiolo druen, hvis man plukker den fra en klase?

Hvilke vine er generelt gode at lægge til lagring, hvorfor og hvilken pris skal man op i, før at det kan lade sig gøre?

Vi smager på:

Langhe Nebbiolo, Sottimano Cotta, 2019https://www.jyskvin.dk/langhe-nebbiolo-2019-2212236

Massimo Revitti – Barolo 2016https://www.jyskvin.dk/barolo-2016-2305736 Cotta,Sottimano – Barbaresco 2017https://www.jyskvin.dk/barbaresco-cott-2017-2212136

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin