Vinene i dette afsnit er skænket af Otto Suenson https://ottosuenson.dk/da
Find en smagekasse her: https://ottosuenson.dk/da/produkt/den-utraditionelle-julekasse-vin-begyndere-23135
I det her afsnit tager René jer i hånden og guider jer gennem julens retter OG tre gode vine, der passer til det traditionelle kolde og varme danske julebord.
Hvidvin juleaften? Ja da – prøv det! Det går hånd i hånd med maden juleaften. Men hvorfor er det egentlig sådan og hvad skal man huske, når hvidvinen skal parres med julemaden?
Til at illustrere dette, skal vi blandt andet smage på en rødskifer Riesling fra Markus Molitor topmark ved navn Würzgaten.
Det kræver lidt andre tanker i køkkenet, når maden skal tilberedes, men hvad skal der gøres bag gryderne, hvis man gerne vil drikke vin til sin julemad? Der er jo noget med den der rødkål og de der brunede kartofler.
Toscana og dansk jul?! Jeps den er god nok. Hvilke danske juleretter egner Sangiovese fra det centrale Toscana sig godt til?
Hvad sker der med julemad og tannin-holdig vin og hvorfor er det lige at Pinot Noir gør sig godt til julemad? Det er noget med noget rap rap…
Julen er fyldt med kød, men mon ikke, at man også kan spise vegetarisk til disse tre vine?
Det bliver også lidt mere lummert end normalt… Måske er der nisser på spil, måske er det stemningen foran brændeoven eller også er det vinen, der taler.
Til slut skal vi høre om dekaden 1940’erne.
Vi smager på:
1) Ürziger Würzgaten Spätlese Fruchtsüss 2019 https://ottosuenson.dk/da/produkt/urziger-wurzgarten-spatlese-fruchtsuss-22420
2) Chianti Classico, Forcole 2017 https://ottosuenson.dk/da/product/chianti-classico-docg-forcole-21848
3) Long Meadow Ranch, Pinot Noir, Anderson Valley 2019