Afsnit 8 – Druer: Albariño og Caiño Tinto og Espadeiro / Område: Galicien / Land: Spanien

Vinene i dette afsnit er venligst skænket af Jysk Vin. https://www.jyskvin.dk/

Find en Galicien smagekasse lige her: https://www.jyskvin.dk/galicien-kassen-0-7289296

Vomas a la playa! Vi skal til Spaniens nordvestlige hjørne; Galicien – Hvordan går det vindblæste, kølige og våde område hånd i hånd med vindyrkning?

Igen igen igen skal vi på motorvejen… Og en tur på El Camino. Men er spanierne ved at forfalde til øl og drinks? Hvordan påvirker omgivelserne, naturen og havet smagen i druerne? Hvorfor er Nomas chefkok René Redzepi vild med vine fra Galicien og hvordan kan fermenterede grøntsager blive en del af smagen i vin?

Hvorfor binder man vinplanten op i en pergola? Hvad betyder vinstokkens alder for vinen? Kan man smage jordbunden i vinen? Hvad er huld? Hvad kan en vin, der ikke “folder sig ud”, men i stedet står skarpt som en laser?

Vi smager på:

Goliardo A Telleira 2019Bodegas Forjas Del Salneshttps://www.jyskvin.dk/goliardo-a-telleira-2019-3085336

Leirana Genoveva 2019 Bodegas Forjas Del Salnes.https://www.jyskvin.dk/leirana-genoveva-2019-3079936

Goliardo Tinto 2018 Bodegas Forjas Del Salnes.https://www.jyskvin.dk/goliardo-tinto-2018-3085236

 

Vært: Jonas Landin Gæst og ekspert: René Langdahl

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin