Afsnit 9 – Portvin (Tawny) / Område: Douro dalen / Land: Portugal

Med i kanen i dette afsnit har vi Philipson Wine (https://philipsonwine.com/) som den glade giver.

Vi smager på:

Feuerheerd’s Tawny Portvin https://philipsonwine.com/produkter/feuerheerds-tawny-portvin

Feuerheerd’s 10 Years Old Tawny Port https://philipsonwine.com/produkter/feuerheerds-10-years-old-tawny-port

Feuerheerd’s Colheita Port https://philipsonwine.com/produkter/2008-feuerheerds-colheita-port

Det er blevet december. Hvad er bedre end et glas portvin foran kaminen mens sneen (forhåbentlig) daler ned ude bag vinduet. Vi skal selvfølgelig snakke om knas, brunt, brændt og hedvin.

Desuden skal vi finde ud af hvad Portugal er som vinland? Hvad er portvin? Hvordan fremstiller man den og tramper man stadig druerne med fødderne? Herhjemme hører portvinen julen til, men hvordan drikker man den i Portugal? Hvilken temperatur skal den egentlig serveres ved?

Hvad er forskellen på Tawny-portvin og Ruby-portvin? Hvad betyder permeabel? Findes der portvin fra andre lande en Portugal? Hvordan skal man dufte til den og hvilke duft- og smagsnuancer findes der i denne type vin? Og hvilke glas skal det serveres i? Hvad betyder aldersangivelsen på en Tawny?

(Hvis der er forvirring, så er det Feuerheerd’s Tawny Portvin til Ris a la mande og Feuerheerd’s 10 Years Old Tawny Port til knas og konfekt.)

Hvilken type portvin er Colheita? Hvad kan de, som de andre ikke kan? Skal vi gøre portvin til en sommervin?

Og hvordan med de der pumper, man kan bruge til sin vin. Virker de?

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin