Piemonte – Barbera, Nebbiolo og Dolcetto

Vinene i dette afsnit er skænket af Kjær og Sommerfeldt. https://www.kjaersommerfeldt.dk/

Smagekasse: https://www.kjaersommerfeldt.dk/tilbud-og-maengdepris/alle/sampak-dyk-ned-i-piemonte-smagekasse-med-podcast/p-1024484/

……………………….

Tungen lige i munden! Italien kan også være komplekst i deres områder og appelationer. Derfor skal vi på tur i Piemonte og blive kloge på Barolo og huset Brovia.

Hvordan smager druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo fra Piemonte og hvordan passer de til sommer, sol og sene lyse aftener?

Hvor kommer Barbera-druen fra og hvad er dens historik?

Hvad drikker italienerne som deres “hverdagsvin” og hvordan er det nu, det er, med det der Alba og druestyrede appellationer?

Hvordan er klimaet forskelligt i Barbaresco og Barolo hvordan forholder det sig med sammenstik og enkeltmarkarks-barolo?

Til slut svarer vi på spørgsmål om Langhe Nebbiolo og Nebbiolo d’Alba og giver en lille rejsevejledning til Piemonte-området.

…………………….

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin