Særafsnit #6 – Høst – Del 2 af 2

Dette afsnit er sponseret af Nextory. Få 45 dage gratis adgang til lydbøger og e-bøger om vin. Brug koden ‘vin’ på nextory.dk/vin

Lyt f.eks. til ‘Champagne’ af Søren Frank https://www.nextory.dk/bog/champagne-10372111/

eller læs hans bog ‘Vinene fra Bourgogne’ https://www.nextory.dk/bog/vinene-fra-bourgogne-10427627/

………………………….

I dette afsnit kigger vi videre i marken og går vineriet.

Hvad er Butrytis cinerea og hvad kan man bruge det til?

Hvad kan man bruge til at gøde markerne med og hvordan har vejret været i vinåret 2021?

Hvilke blå druesorter har Guldbæk stående i marken, hvad bruges de til og hvad er der af planer for fremtiden?

Hvordan lugter der i et vineri, hvordan ser der ud og hvordan fungerer hele systemet bestående af dimser, dutter, haner og sluser?

Hvad sker der, når høsten er i hus, hvad betyder det at sedimentere og hvad sker når gæringen sætter i gang?

Hvilke fade bruges der og hvad kan de forskellige fade?

Hvordan presses vinen og hvorfor?

Til slut smager vi på lidt færdig vin fra vingården.

(NB. Æg udtales æ i nordjylland…)

………………………………..

Som lytter kan du hjælpe os med at lave flere sær-afsnit. Tilmeld dig her: https://www.zetland.dk/kampagne/vfb og få adgang til Zetland i 2 måneder for kun 50 kr. Når du får adgang støtter du samtidig Vin for begyndere, så vi kan lave endnu flere sær-afsnit.

…………………………..

Besøg os på Facebook og Instagram, hvor man kan vinde vin og se billeder og andet godt.

https://www.facebook.com/vinforbegyndere

https://www.instagram.com/vinforbegyndere

Web: https://www.radioteket.dk/

Kontakt: radioteket@radioteket.dk

Musik: Jonas Landin